27
Jun
08

Rechters zijn lastige pottenkijkers

Het CDA overweegt zich aan te sluiten bij de rechtse oppositiepartijen die illegaliteit strafbaar willen stellen. De regeringsfractie neigt daartoe uit frustratie over de problemen die het vastzetten van illegalen nu met zich meebrengt. Het CDA stoort zich aan een schadevergoeding die vorige week is toegewezen aan een illegale Chinees. nu.nl

Tja, die 2100 Euro als schadevergoeding die een illegale Chinees vorige week toegekend kreeg maakt drastische maatregelen noodzakelijk. Leentjebuur spelen bij Berlusconi, die met dezelfde voorstellen is gekomen. Bevalt de wet je niet dat verander je ‘m toch gewoon. Niks geen discussie over achterliggende rechtsprinicipes. Die storen slechts. Of ’t helpt? Nu al kunnen in Nederland illegaal verblijvende buitenlanders onbeperkt opgesloten worden, zogenaamd in afwachting van hun uitzetting. En de rechter heeft gezegd dat er dan ook zicht op uitzetting moet zijn. En die was er niet. ’t Is geen levenslange gevangenisstraf. ’t Is zelfs geen straf. Het vormt slechts onderdeel van een uitzettingsprocedure. En dat alles stoort de IND. Misschien is het een ideetje om speciale IND-rechtbanken in te stellen a la Guantanamo.
Nederland heeft sowieso al de twijfelachtige eer te behoren tot een select clubje landen die onbeperkte vreemdelingendetentie kennen. De EU gaat dat overigens hoogstwaarschijnlijk beperken tot anderhalf jaar. In Spanje is dat tot nu toe ‘slechts’ dertig dagen, wat een ‘redelijke’ termijn lijkt om iemand over de grens te zetten.
Embryo’s selecteren op basis van kankergenen levert een ethisch probleem op. Chinezen levenslang opsluiten omdat ze geen papieren hebben blijkbaar niet. En zelfs rechters lijken in het laatste geval voor het CDA slechts lastige pottenkijkers.

Tags Technorati: , , , ,

Advertenties

0 Responses to “Rechters zijn lastige pottenkijkers”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


mijn tweets

RSS Sefke leest de krant

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

RSS Onbekende RSS-invoer

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

RSS LokaalMondiaal

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Archief

Categorieën

Het Weer

Santa Cruz de La Palma Weather

Advertenties

%d bloggers liken dit: